Anna néni Vendégháza
Poroszló

  
MENÜ

ajánlatkérés
foglalás

Látnivalók Poroszlón

Tisza-tavi Ökocentrum

Az Ökocentrum vendégfogadó és oktató központ, amely egy helyen gyűjti össze és tárja látogatói elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. Négyszintes látogatóközpontja 2.600 négyzetméteren várja az érdeklődőket, állandó kiállításai, háromdimenziós vetítőterme és hatalmas, 1 millió liter össztérfogatú édesvízi akváriuma révén igazi természetközeli élményt nyújt.
Cím: Poroszló, Kossuth Lajos utca 41.    Telefon: 36/553-033    
Tisza-tavi Vízisétány
A Tisza-tó számos ritka és kevésbé ritka madárfajnak nyújt békés és bizotnságos otthont, ahol a természet iránt érdeklődő látogatók kénylemes körülmények között bele is pillanthatnak az életükbe és mindezt anélkül, hogy megzavarnák a madarak mindennapjait.
A vízi sétányon a víz fölött 1500 méter hosszan kiépített út vezet a különböző megfigyelési pontok, madárvárták, pihenőszigetek és a kilátó között. A kiindulási ponthoz egy 20 személyes kishajóval lehet eljutni. Az út mindössze néhány percet vesz  igénybe, hogy minél több időt lehessen a madarak megfigyelésével tölteni, ami általában 1,5-2 óra, de természetesen lehetőség van hosszabb tarztózkodásra is. A kikötő, a hajó és a vízi sétány is úgy van megépítve, hogy azt babakocsival vagy kerekes székkel is kényelmesen lehessen használni.
Cím: Poroszló, Csapó-közi lejáró.    Telefon: 30/278-7378

Tájház

Bepillantás a XX század elejének paraszti életvilágába. A falu tájháza a régi népi mesterségeket, a Tisza-tó közelsége miatt egykori halászeszközöket, és a falusi élet egy-egy pillanatát mutatja be egy eredeti nádtetős, műemlékileg védett parasztházban. 1884-ben épült, tulajdonosa Sárándi József és felesége, Csatári Lídia volt. Egyeneságú örökösük, Sárándi Lajos megkeresésére 1982-ben vásárolta meg a Poroszló Község Tanácsa az akkor már műemlék épületet.

Cím: Poroszló, Kossuth Lajos utca 15.    Telefon: 36/553-040

Szabadstrand

A parton árnyas fák tövében hűsölhet aki megunt a tűző napon lenni.  A lassan mélyülő víz kisgyermekes családok számára ideális fürdőhely. A sekély rész hamar átmelegszik, kellemes hőmérsékletet kínálva a strandoláshoz.
 
 
 

 

Asztali nézet